Biorąc pod uwagę rynek usług kulinarnych, ta firma jest dość nietypowa. Ma bogatą i atrakcyjną cenowo ofertę, a do tego karmi ubogich.
Tym, co wyróżnia działalność komercyjną Anielskich Smaków, jest wsparcie dożywiania osób biednych i bezdomnych. Codziennie dzięki temu z gorącego posiłku w jadłodajni Anielska Przystań (to projekt, który realizuje restauracja) korzysta nawet 200 osób. Firma została powołana do istnienia przez Fundację Dantis i Caritas Archidiecezji Lubelskiej. Na rynku lubelskim funkcjonuje od roku. Zdobyła stałych klientów, jest otwarta na nowych. Mimo dużej konkurencji dobrze sobie radzi, również dzięki dużemu doświadczeniu pracowników. − Utrzymujemy wysoki standard oferowanych usług, nasza kadra, z kucharzem na czele, nieustannie się szkoli i zdobywa najnowsze umiejętności w tym zakresie − mówią Marzena Chmielewska, menedżer Anielskich Smaków, i Sylwia Wątroba, logistyk w firmie.
Dostępne jest 17% treści. Chcesz więcej?
Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.