powrót
Lubelski
Wybierz diecezję
Bielsko-Żywiecka
Gdańska
Gliwicka
Elbląska
Katowicka
Koszalińsko-Kołobrzeska
Krakowska
Legnicka
Lubelska
Łowicka
Opolska
Płocka
Radomska
Sandomierska
Świdnicka
Tarnowska
Warmińska
Warszawska
Wrocławska
Zielonogórsko-gorzowska
twój profil
PROFIL UŻYTKOWNIKA
Wygląda na to, że nie jesteś jeszcze zalogowany.
zaloguj się
lub
zarejestruj się
Wyszukiwarka
Menu
Nowy numer 20/2024
Archiwum GN
Prenumerata
Subskrypcja
Biuro reklamy
Agencja fotograficzna
Fundacja Gość Niedzielny
Redakcja "Gościa Lubelskiego"
WIADOMOŚCI
OPINIE
TYGODNIK
HISTORIA KOŚCIOŁA
GOŚĆ EXTRA
PISMO ŚWIĘTE
DUCHOWOŚĆ
SZEROKIE HORYZONTY
FILMY
GALERIE
PODCASTY
NAJNOWSZE
facebook
rss
Powiadomienia
Szukany tag:
Znajdź w wyszukiwarce
Serwisie
Gość Lubelski
we wszystkich serwisach
Sortuj wg:
trafności
dodania:
▼
▲
GOSC.PL
DODANE
27.07.2017
AKTUALIZACJA
28.07.2017
Cebularze rozgryzione. W Lublinie otwarto regionalne muzeum wyjątkowego przysmaku
Choć oficjalnie wywodzi się z dziewiętnastowiecznej kuchni żydowskiej, legenda jednak głosi, że powstanie cebularza to zasługa króla Kazimierza Wielkiego. Dokładną historię placka z cebulą oraz sposób jego wyrabiania można poznać podczas warsztatów przy ul. Szewskiej 4.
1
/
1
Zobacz także
Najnowsze w serwisie
Studenci nazwą swoje akademiki
Czas wyjść z mroku
Drogi powołania
Święto w parafii Matki Bożej Fatimskiej
Książka "O szczęśliwej Alicji" - debiut wydawniczy Karola Staszczyka
Marsz życia w Chełmie
Najczęściej czytane
Książka "O szczęśliwej Alicji" - debiut wydawniczy Karola Staszczyka
Marsz życia w Chełmie
Święto w parafii Matki Bożej Fatimskiej
Studenci nazwą swoje akademiki
Patron lubelskiej parafii zostanie świętym
Archidiecezja lubelska ma nowych diakonów